2024. április 30., kedd
FONTOS

Krusovszky Dénes mutatta be legújabb regényét a gyulai könyvtárban

“Az összeomlás előtt?” címmel rendeztek író-olvasó találkozót a városi könyvtárban.

Ez alkalommal Krusovszky Dénes, József Attila-díjas alkotó második regényét mutatta be a gyulai közönség számára. A Levelek nélkül című könyv mellett más alkotásról is szó volt azeseményen. Krusovszky Dénes kiemelte, pályafutását költőként kezdte. Az idei könyvhétre megjelenő legújabb alkotása egy verseskötet lesz. Az első öt könyve lírai volt, utána prózával kezdett foglalkozni. Második regényét, a Levelek nélkült a koronavírus-járvány időszaka alatt kezdte el írni, a regény témájára ez is hatással volt. A mű meglátása szerint mégsem covid-regény, hanem sokkal inkább szól egy bezárkózó társadalomról.

Krusovszky Dénes kiemelte, hétköznapi helyzetekből indul ki, majd megvizsgálja, hogy milyen történetek rejlenek ezek mögött. Sokszor a hétköznapinak látszó karakterek univerzális történeteket rejtenek. Krusovszky Dénes hangsúlyozta, a fiatalokat csak jó versekkel lehet megszólítani, hogy minél többet olvassanak.

A József Attila-díjas alkotó azt tanácsolja azoknak, akik verseket szeretnének írni, hogy legyenek bátrak. Ne érezzék azt, hogy egyfajta évszázados nyomás helyezkedik a vállukra. Nyomasztó lehet az, hogyha belegondol abba az ember, hogy milyen költő elődök után vág bele valaki a versírásba. Krusovszky Dénes kiemelte, kamaszként nehéz megtalálni az embernek a saját hangját, hiszen folyton az elődöket hallja. Ezen túl kell esni, és sokat kell olvasni.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …