2024. április 30., kedd
FONTOS

Elvarázsolta az Almásy kastély az MTÜ helyettes vezetőjét

Könnyid László a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese gyulai körtúrája során az Almásy-kastélyba is ellátogatott és igen jól érezte magát. Mint fogalmazott, átgondolt, megtervezett és zseniális – ez a három jelző illik leginkább a kastélyra. A nem sajtónyilvános látogatásról a gyulakult.hu készített beszámolót.

A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont az egyik kiemelt példa a hazai turisztikai fejlesztések között, ami azt bizonyítja, hogy vannak olyan kastélyaink, vannak olyan tárlataink, ahova érdemes többször is visszatérni. Ez egy olyan turisztikai termék – mondta, amit biztosan tovább ajánlanak a látogatók és ennek egyetlenegy oka van, mégpedig az, hogy élményalapú és élményközpontú. Nem sok olyan turisztikai attrakciónk van ma Magyarországon, ami ezt a kiemelkedően magas színvonalat képviseli – húzta alá.

A gyulai városvezetés kiemelkedően, példaértékűen kezeli a turisztikai attrakciókat, lépésről-lépésre gondolkodik, egymásra építi az elemeket. A kastély fő szárnyának az elkészültét követően elindulhatott a mellékszárny felújítása, átépítése, ami ezt a fajta előrelátó szemléletet igazolja. A városvezetés gondos gazdaként, átgondoltan fejleszti a turizmust, ez a hazai turisztikai palettán mindenképpen példaértékű – folytatta.

Könnyid László azt is ismertette, Gyula turizmusa fantasztikusan alakul, az adatokból az látszik, hogy 2020. júliusában a Gyula-Békéscsaba turisztikai desztinációban 13 százalékkal több vendégéjszaka realizálódott, mint az azt megelőző év azonos időszakában. Ez egy fantasztikus eredmény, hiszen 2019. rekordév volt, idén pedig a világjárvány már márciusban elsöpörte a turizmust. Az augusztusi számok is nagyon jól alakulnak, több mint 6.000 foglalás látszik erre a hónapra.

Jó eséllyel erősebb számok fognak születni augusztusban is, mint tavaly, de jó hír az is, hogy már szeptemberben is 2.000 foglalás van a rendszerben. A fejlődés tehát töretlen – tette hozzá végül.

– A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szervezésében tartottunk tanácskozást Gyula és Békéscsaba turisztikai stratégiájáról, azaz arról, hogy milyen célokat szeretnénk elérni hosszú távon a turizmus területén – közölte Görgényi Ernő.

A polgármester hozzátette, a gyulai turizmusnak minőségben kell a legjobbak között lennie, nem pedig mennyiségben – ez a mi stratégiánk, és ezzel teljesen egyetért az MTÜ vezetése is. Amint Könnyid László vezérigazgató-helyettes és Gajda Tibor szakértő előadásából megtudhattuk, az MTÜ álláspontja szerint Gyula Kelet-Magyarország első számú prémium fürdővárosa. Ezen az úton megyünk tovább – zárta gondolatait a városvezető.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …