2024. április 30., kedd
FONTOS

Csökkent a bűncselekmények száma Békés megyében

Évértékelő értekezletet tartott március 9-én, kedden a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az eseményen Polyák Zsolt rendőrfőkapitány részletesen ismertette a közbiztonsági és bűnügyi helyzetet szemléltető adatokat, illetve bemutatta a rendőrségnek a közbiztonság fenntartása, erősítése érdekében tett intézkedéseit. A regisztrált bűncselekmények tekintetében kis mértékű emelkedés tapasztalható. Ez a tendencia alapvetően két büntetőeljáráshoz köthető, hiszen az esetszámot jelentősen megnövelő sorozat bűncselekményekről van szó. Egy csalás és egy közokirat hamisítás miatt indult ügyben összesen mintegy 600 bűncselekményt regisztráltak. Az országos átlagot nézve, a 100 ezer lakosra jutó bűncselekmények számában Békés megye a kedvező, negyedik helyen áll. Fontosak a felderítési, nyomozási eredményességi mutatók, ezekben javulás következett be.

A rablások száma Békés megyében csökkent. Ezek közül mindet felderítette rendőrség, évek óta élenjáró a rendvédelmi szervek eredményessége, munkája. A 2020-as, regisztrált bűncselekmények között nem szerepel emberölés. Ez azért van, mert lezárt, befejezett eljárásokat tartalmaz ez a statisztika. Békés megyében tavaly is történtek emberölések, egy többek között Gyulán, melyet rövid időn belül derítettek fel a rendőrök, elfogták a gyanúsítottat. Ez az eljárás még jelenleg is folyamatban van.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság célja 2021-re, hogy a büntetőeljárásokat minél gyorsabban befejezzék.

A Gyulai Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya az elmúlt évben is számos sorozat bűncselekményt derített fel.

Fontos és elengedhetetlen téma a közlekedésbiztonság. A közúti közlekedési balesetek számában bekövetkezett egy jelentős csökkenés. Jóval kevesebben sérültek meg, haltak meg az utakon a tavalyi évben. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is következetesen fellép az ittas járművezetőkkel szemben. 2019-ről 2020-ra több, mint 100-zal csökkent a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek száma. Mindeközben az ittasan okozott balesetek száma mindössze eggyel lett kevesebb. Arányaiban az ittas balesetek száma figyelemreméltó, amely a rendőri ellenőrzésekkel kapcsolatos munkát is meghatározza a jövőben. Azt kérik mindenkitől, hogy tartsák be a szabályokat. Aki ezt nem teszi, nemcsak magát veszélyezteti, az utasait, családját, és a közlekedő partnereit is.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …