2024. április 30., kedd
FONTOS

Lezárta nyolc állomásos programsorozatát az Október 23. Alapítvány

Az Október 23. Alapítvány egy nyolc állomásos programsorozat során népszerűsítette Gyula történelmét, értékeit, valamint kultúráját.

Az események alatt a legtöbbször diákok számára tartottak előadásokat történelemtanárok, történészek, valamint 56-os veteránok. A rendezvénysorozat még 2020 augusztusában indult el, ekkor is diákok tették ki a közönség legnagyobb részét. Hétfő délelőtt a pályázati forrásból megvalósult program zárórendezvényét az Erkel Ferenc Gimnáziumban tartották meg, kapcsolódva a Magyar Hősök Napjához.

Ahogy sok más programot, úgy az Október 23. Alapítvány rendezvényeit is befolyásolta a járványhelyzet, a nyolc esemény közül többet is csak online formában tudtak megtartani. A diákok május 31-én Fodor György irodalomtanár feljegyzéseit ismerhették meg arról, hogyan jelennek meg az 56-os események az egyes költők, írók költeményeiben.

Az elmúlt nyolc program alatt elsőként történelmi eseményeket vettek át, majd arról is szó volt, hogy a művészetben hogyan jelenik meg 1956 emléke. A hétfői rendhagyó tanóra több szempontból is a zárása volt a sorozatnak, hiszen végül az irodalom terén is megvizsgálták a diákok az 56-os vonatkozásokat.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …