2024. április 30., kedd
FONTOS

Zajlik a 12-18 évesek oltása Békés megyében

A megye több, erre kijelölt iskolájában zajlik a 12-18 éves fiatalok oltása Pfizer vakcinával. Ezeken a kedd reggel készült felvételeken Békéscsabán, az Andrássy gimnáziumban az első turnus tagjai, vagyis az intézmény saját diákjai kapták meg az első adag vakcinát.

Az Andrássy tanulói után kedden más környékbeli iskolák diákjai kaphatták meg az első adag oltást.  A második adagot a fiatalok várhatóan szeptember 24-én kapják meg.

Az oltások az iskolák minél zavartalanabb működését segítik. A gimnázium igazgatója azt mondta, hogy jelenléti oktatásra készülnek, és bíznak benne, hogy az oltásoknak köszönhetően ez így is lesz.

A 34. héten több vizsgált nagyvárosban határozott növekedésnek indult a koronavírus koncentrációja. Növekedés figyelhető meg a budapesti agglomeráció vizsgált városaiban, valamint Kecskeméten, Miskolcon, Pécsen, Salgótarjánban és Szombathelyen. Békéscsabán továbbra is alacsony a víruskoncentráció, a tendencia pedig stagnál. A Nemzeti Népegészségügyi Központ azt írta, a szennyvíz-eredmények összességében azt mutatják, hogy a fertőzöttek száma emelkedni fog.

Nézze meg ezt is:

A szablyavívást is népszerűsítették a Szent György napi vásáron

  Alaposan megmozgatták a gyerekek a rutinos vívónak látszó Juhász Jánost, aki bajvívásra tanította az …