2024. április 30., kedd
FONTOS

Garázsbanda előadást mutattak be a várszínházban

A napokban a Garázsbanda című előadást láthatták a nézők a várszínház kamaratermében, a Dekk Színház produkciójában.

Az előadást 2017 óta játsszák, hárman hozták életre, Jankovics Péter, Szabó Zoltán és Vinnai András, ők szerezték a dalokat is. Az előadásban azon van a fókusz, hogy a fiúk zenekart alapítanak, és híresek szeretnének lenni, csakhogy mindegyikükkel van valami probléma.

Felhívja a figyelmet arra is, hogy milyen zenei személyiségtípusok alkothatnak egy zenekart, illetve, hogy hogyan is áll össze ez a sok különböző dolog egy teljes egésszé. Vinnai András elmondta, hogy a járvány helyzet miatt sokáig nem játszhatták a darabot, így nagyon várták már ezt az alkalmat, hogy végre újra színpadra vigyék. Állandó játszóhellyel nem rendelkeznek, így csak más színházakban tudják bemutatni. A színészek a közös produkció előtt már játszottak és zenéltek is együtt, így nem volt számukra ismeretlen a terep. Szabó Zoltán a Zotyesz nevű figurát játssza a darabban, akinek a fő hangszere a dob.

A színész elmondta, hogy milyen a zenéléssel való kapcsolata. Az előadás fogadtatása pozitív volt, fő üzenete, hogy ha önfeledten csinálunk valamit, akkor abból valami jó fog kisülni, még akkor is, ha nem is vagyunk teljesen profik benne, a lényeg, hogy szeressük csinálni.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …