2024. április 30., kedd
FONTOS

22. alkalommal rendezték meg a Simonyi Imre Emlékversenyt Gyulán

22. alkalommal rendezték meg a Simonyi Imre Emlékversenyt a Karácsonyi János Katolikus Gimnáziumban.

Az esemény kezdetben szavalóversenyként indult, később pedig csatlakoztak ehhez olyan más kategóriák is, melyek az évek alatt kiteljesedtek. Ilyen a versillusztrációs, a versmegzenésítő, valamint a versíró megmérettetés. Az utóbbi esetében egy Simonyi vers címet adtak meg, arról kellett írni egy alkotást. A “Ha jössz szívem” című verset sokan választották az indulók közül.

Idén az ország számos pontjáról érkeztek pályaművek. Kovács Péter plébános köszöntő beszédében elmondta, milyen kapcsolata van Simonyi Imrének a katolikus iskolához.

A megnyitót követően a versillusztrációs és versíró verseny eredményhirdetése következett. Utána a versmegzenésítő verseny résztvevőit lehetett meghallgatni, majd a versmondó verseny vette kezdetét, melyen közel 60 fiatal indult.

A 7. évfolyamosok közül a legjobb versmondó Vattai Botond lett. A nyolcadikosok között Csökmei Áron Erik, a kilencedikesek közül pedig Sinai Léna bizonyult a legjobbnak. A tizedikesek versenyében Takó Dorottya, a 11-12. évfolyamból pedig Gyalog Anna lett az első.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …