2024. április 30., kedd
FONTOS

Elismerték a HUNOR mentőszervezet Békés vármegyei tagjait

 

Dr. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára is előadást tartott a Békés Vármegyei Államigazgatási Kollégium, valamint a jegyzői kar idei első ülésén a kormányhivatalban, csütörtökön. Dr. Takács Árpád, a Békés Vármegyei Területi Védelmi Bizottság elnöke emléktárgyat és oklevelet adományozott a HUNOR mentőszervezet Békés vármegyei tagjainak.

Magyarország a februári pusztító törökországi földrengés kapcsán ismételten példát mutatott önzetlen segítségnyújtásból, emberbaráti szeretetből, együttérzésből. A mentésben résztvevő magyar szervezetek, alakulatok igazi hőstettet hajtottak végre, jelesre vizsgáztak. Ténykedésükben a magyar nemzet együttérzése, tenni akarása nyilvánult meg. Büszke vagyok arra, hogy a HUNOR mentőszervezet tagjaként három Békés vármegyei hivatásos tűzoltó is részt vett a földrengés okozta katasztrófa túlélőinek, áldozatainak felkutatásában, mentésében. Magyarország kiváló mentői, tűzoltói, orvosai, katonái ismételten bebizonyították, hogy a legnehezebb körülmények között is helytállnak – hangsúlyozta dr. Takács Árpád.

A HUNOR mentőszervezet február 6-án elsők között érkezett meg Törökországba a katasztrófa sújtotta térségbe, és kezdte meg a mentési munkálatokat Antakyában. Február 12-éig a nap huszonnégy órájában megfeszített tempóban 17 túlélőt, köztük 3 gyermeket mentettek ki az épületek romjai alól. A HUNOR mentőszervezet tagjaként, a Törökországban február 6-án bekövetezett földrengés okozta katasztrófa áldozatainak felkutatásában tanúsított hősies, áldozatos helytállása és emberfeletti munkája elismeréséül dr. Takács Árpád, a Békés Vármegyei Területi Védelmi Bizottság elnöke emléktárgyat és elismerő oklevelet adományozott három Békés vármegyei hivatásos tűzoltónak.

Az elismeréseket dr. György István területi közigazgatásért felelős államtitkár, dr. Takács Árpád, a Békés Vármegyei Területi Védelmi Bizottság elnöke és dr. Kádár Pál, a Védelmi Igazgatási Hivatal főigazgatója nyújtotta át Baráth János tűzoltó alezredesnek, az Orosházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelőjének, Patai Sándor tűzoltó századosnak, a Szeghalmi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokának. Bodorló Mihály tűzoltó őrnagy, a Gyulai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnoka betegség miatt nem tudott jelen lenni a rendezvényen. Nevében Kiss András tűzoltó dandártábornok, a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója vette át az elismerést.

A vármegyei államigazgatási kollégium ülésén dr. György István államtitkár „A területi közigazgatás új korszaka” elnevezéssel tartott előadást. Az elmúlt 13 esztendő változásairól, a jelen helyzetről, az új korszak, a nemzeti digitalizációs stratégia és a mesterséges intelligencia kínálta lehetőségekről, illetve az e-ingtlan-nyilvántartás aktualitásairól egyaránt beszélt előadásában.

A védelmi és biztonsági igazgatás átfogó, országos reformjáról dr. Kádár Pál, a Védelmi Igazgatási Hivatal főigazgatója, a kormányzati deregulációs törekvésekről pedig dr. Pilz Tamás, a Miniszterelnöki Kabinetiroda állami és közszolgáltatási feladatok felülvizsgálatáért felelős miniszteri biztosa tájékoztatta az államigazgatási kollégium tagjait és a jegyzői kart.

(Békés Vármegyei Kormányhivatal)

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …