2024. április 30., kedd
FONTOS

Szombaton ünneplik az Almásy-kastély újjászületését

Az Almásy-kastély újjászületésének évfordulóját ünneplik a hétvégén, az éveken elhanyagolt, romos épület hét éve nyerte el rangjához méltó, jelenleg látható formáját.

A programok egyik része magáról az épületről szól majd. Bemutatják a másfél éve átadott Stefánia-szárnyat, annak történetét, a hétköznapokban nem látogatható új tereit és azokhoz kapcsolódó szolgáltatásokat. Szilágyi Sándor történész a gyulai kastély egykori ünnepeiről tart előadást az érdeklődők számára.

A középpontba mindezek mellett a tacskók kerülnek. Az épület kabalafiguráját tavaly mutatták be a közönségnek, ekkor szervezték meg az első Tacskó találkozót is. Idén következik a folytatás, egyben elindítják legújabb, kisgyermekes családoknak indított garantált programukat, amelyen a látogatók Tacskó Dénes kíséretében járhatják be az állandó kiállítást.

A kastélyparkba a tacskók és gazdáik a Bodoki szobortól érkeznek, itt jelmez- és futóverseny várja őket, a résztvevők egyedi bilétát kapnak.

Fábián Tamás elmondta, az ünnepi alkalomra az új plüssállatokat egy sarkadi üzemben gyártatták le.

A kastélyparkban a Portéka Kézműves és Termelői Közösség vására várja az érkezőket, a látványkonyhában pedig sült kenyérlángost árulnak, a csemegetárat ezúttal – a Tacskó találkozóra való tekintettel – kutyával is meg lehet látogatni.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …