2024. április 30., kedd
FONTOS

Városerdőn versenyeznek a legjobb erdésztechnikusok (VIDEO)

A motoros fűrész összeszerelésével kezdődik ez a versenyszám, majd az eszköz használatára is kíváncsi volt a zsűri.

A Szegedről érkezett Farkas Péter mindösszesen egy fokot tévedett ennél a feladatnál, ahol függőleges szeletet kellett vágni a fatörzsből.

Ezeken a képeken már a trófeabírálat folyik. A feladat nem könnyű, hiszen nemhogy nem elég a négy – őz, gím, dám és muflon trófeát észrevenni, hanem pontosan meg kell becsülni a távolságot, a lőhetőséget és az állat korosztályát, de még azt is meg kell becsülni, milyen súlyú a trófea – mondta el Juszkó István tanár.

A Kiss Ferenc Kupa, vagyis az Erdészeti és Vadgazdálkodási Technikus Verseny országos döntője azt mutatja, hogy nincs gond az utánpótlással, a legjobb 15 közé felkészült versenyzők érkeztek, akik majd eséllyel lépnek a munkaerőpiacra.

Mint Fazekas József zsűrielnök szavaiból kiderült, az elhelyezkedés terén azért jelentős területi különbségek is érvényesülnek, ezzel együtt ezzel a képzettséggel mindenki találhat állást.

A döntőbe azok kerülhettek be, akik az első körös, írásbeli vizsgát sikerrel teljesítették. A legjobbak közé többségében Szegedről és Sopronból érkeztek a fiatalok, térségünkből most nem vett részt diák a versenyen.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …