2024. április 30., kedd
FONTOS

Őshonos fákat telepítettek

180 őshonos gyümölcsfa elültetéséhez fogtak hozzá a rövid eligazítás után közmunkások és helyi civil szervezetek tagjai. Az ötlet nem volt új keletű, de most, hogy a tervezést immár tett követte, az ötletgazda dr. Pocsay Gábor is elégedetten nyilatkozott.

{vsig}galeria/fa1{/vsig}

A reggel 8 órakor kezdődő munkálatokat a Pándy Kálmán kórház főkertésze irányította. Az itt elültetett fák mind ellenállóbb fajták, így kevesebb törődést igényelnek majd. A növények egy része olyan termést hoz, mely tartósítás, hűtés nélkül is sokáig fogyasztható marad. Méretükben általában nem veszik fel a versenyt a sok helyen kapható almákkal, körtékkel, azonban jó ízűek, és ellenállóbbak a betegségekkel szemben. Az ültetésre több civil szervezet érkezett, a nagycsaládosok képviseletében két fiatal is szerszámot ragadott. Szendrei Leventének jobban ment a munka, mint a beszéd, lakonikus tömörséggel foglalta össze, hogy érzi magát.

A gyümölcsfák az elkövetkező években megerősödnek, majd több célt is szolgálhatnak. Az egyik a turisztikai, a tervek szerint ugyanis a gyümölcsös egy igazi kiránduló- pihenőhellyé válhat. Emellett nemesítésre is alkalmasak lesznek, másrészt bővíthetik majd a kínálatot a helyi piacon.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …