2024. április 30., kedd
FONTOS

Indián kenu túlélő verseny az Élővíz-csatornán

Ezúttal az időjárás nem büntette a résztvevő 16 csapatot, de a résztvevők időnként így is kapkodták a levegőt. A Zerge Ifjúsági Túrasport Közhasznú Egyesület által ötödik alkalommal életre hívott indián kenu túlélő verseny nem szűkölködött sem különleges látnivalókban, sem pedig érdekes feladatokban.

A megmérettetés különlegességének számít, hogy időjóváírást kaptak azok a csapatok, amelyek indián jelmezben vágtak neki a távnak. A lapátoláson túl rönkfűrészelés, kosárra dobás, szlalom, evezőfűzés, lyukas vödörrel vízhordás tette érdekesebbé a versenyt.

A kalózoknak ezúttal nem volt szerencséjük, hiszen ezen az állomáson nem időjóváírást, hanem négy sört nyertek. Utóbbi nem is lett volna nagy baj, de az italokat csak este kapták meg. Sós Imre, a szervező egyesület elnöke hangsúlyoztam az eddigi legsikeresebb megmérettetésen vannak túl, amely jól szolgálta a sport és a környezetvédelem népszerűsítését, nem is beszélve az ezerarcú Élővíz-csatornáról.

Gyula felé közeledve igencsak feladta a leckét a mezőnynek az íjászat. A gyulai Kerecsényi egyesület tagjainak közreműködésével a csatorna egyik partjáról kellett eltalálni a másikon lévő célt.

A cél a várfürdő melletti szakaszon volt. Volt, aki a stéghez megérkezve tudta meg, nincs vége a több, mint 30 kilométeres versenynek. Sőt, ekkor egy kevesek által várt feladat volt soron. Lajhármászásban kellett átmenni a csatorna egyik partjáról a másikra.

Volt, aki viszonylag könnyen boldogult a feladattal, másokból viszont már nagyon sok erőt kivett a Békéstől Békéscsabán át Gyuláig húzódó táv megtétele.

Az erős mezőnyben az első helyen a 11-es számot viselő Illyés Edit, Juhász Andrea, Koppányi László, Locskai Mihály összetételű egység végzett. Ők mindent összevetve alig több, mint 4 óra 10 perc alatt tették meg a távot, és oldották meg a feladatokat.

Videó itt, képek a Galériában.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …