2024. április 30., kedd
FONTOS

Vadászverseny Gyulán: szegedieké a „trófea”

 

Az ország legnevesebb erdész- és vadásziskoláinak tanulói kaptak meghívást a kétnapos, 21. Országos Ifjúsági Vadászvetélkedőre, melynek idén a Harruckern iskola volt a házigazdája.

{vsig}galeria/vadaszverseny{/vsig}

Érkezett diák soproni, mátrafüredi, szegedi és a barcsi iskolából is. A csütörtök délelőtti megnyitó után egy elméleti feladatsorral kezdtek a versenyzők, melyről a teszt készítője elmondta, olyan nehéz, hogy az 50% körüli eredmény már nagyon jónak számít.

Török Henrik főszervező szerint az egyik legnagyobb gondot az jelenti a vadászatban, hogy bár a presztízse nagy, hihetetlen mértékben megnőtt a vadászok száma, nagyon sok iskola oktatja ezt.

Nagy a kínálat vadászokból, viszont a kereslet kicsi, ahogy Török Henrik fogalmazott, nagyon összeszűkült a piac. Az Országos Magyar Vadászati Védegylet szeretné, ha még a köztudatból is eltűnne az a felfogás, hogy a vadászat sport.

A verseny végén mind csapatban, mind egyéniben a Szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Szakközépiskola diákjai vitték el az első helyezettnek járó trófeát.

Videó itt.

Nézze meg ezt is:

Új képzés indulhat a GFE gyulai karán

  Már a következő tanévben megkezdődhet a GFE gyulai karán az új szakirányú továbbképzés, az …