2024. április 30., kedd
FONTOS

Nemzetközi díjat nyert Pákozdi Rebeka tartásjavító hátizsákja

Októberben a Red Dot design-verseny idei, Szingapúrban megrendezett díjátadóján koncepció kategóriában vett át kitüntetést Pákozdi Rebeka.

A világ egyik legrangosabb formatervezői megmérettetésére a gyulai desinger azzal a tartásjavító hátizsákkal nevezett, amit diplomamunkaként készített a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen.

Pákozdi Rebeka a Kézjegyben bemutatta a díjnyertes táskát, amit a mindennapokban is használ. A kiegészítővel az volt a célja, hogy olyan terméket készítsen, ami amellett, hogy segít a gerincproblémákkal szenvedőkön, elegánsabb öltözet mellett is hordható. A táska iránt a díj hatására megnőtt az érdeklődés, így hamarosan akár megvásárolható termék válhat belőle.

A mesterdiplomáját idén megszerző, huszonnyolc éves designer nyáron Németországba költözött, de így is dolgozik magyarországi projekteken.

Pákozdi Rebeka a Kézjegyben beszél arról is, hogy a kreatív tevékenység mindig is élete fontos része volt, és igyekszik olyan tárgyakat tervezni, amik esztétikailag és funkcionálisan is megállják a helyüket.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …