2024. április 30., kedd
FONTOS

Bogár-Boros: van esély a kilábalásra (VIDEO)

A nem minden szempontból szívet melengető téma mellett jól elfért a humor, Bayer Zsolt publicista Csillag István, a Medgyessy kormány gazdasági miniszterét idézte.

Boros Imrét még a fórum előtt arról kérdeztük, hogyan került az ország a mostani nehéz helyzetbe, és milyen út vezethet ki belőle.

Bogár László a nehéz gazdasági helyzet ellenére sem pesszimista, mint fogalmazott, ha hiszünk abban, hogy előbb-utóbb jobbra fordulnak a dolgok, akkor az önbeteljesítő jóslatként működhet. Ezek, az elmondása szerint kihelyezett “műsorok” is ezt szolgálják.

Bogár László szerint a gazdasági, pénzügyi kérdések mögött is az adott helyi közösség lelki, erkölcsi, szellemi arculata húzódik. Ha magas az elvándorlás, a munkanélküliség, bajba kerül a helyi társadalom, akkor ennek elsősorban lelki, szellemi okai vannak. Ezen folyamatok mögött többnyire az húzódik, hogy az adott település, térség lakói kiengedték kezükből saját soruk irányítását.

Bayer Zsolt szerint hirtelen sokat ér majd a békési föld, hamarosan eljön majd az az idő, amikor a kisebb települések lesznek az emberi élet egyetlen lehetséges színterei.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …