2024. április 30., kedd
FONTOS

Prágába készül a gyulai F1 csapat (VIDEO)

A megmérettetést Bernie Eccelestone és Andrew Denford alapította. A verseny során 9-19 éves diákoknak kell egy 3-6 fős csapatot létrehozniuk, amelynek fő célja egy modellautó megépítése. Ez lényegében ugyanúgy történik, mint az igazi Forma 1-ben, csak kicsiben.

Csehországban a legfontosabb kérdés az, ki jut be a nagy döntőbe. Ezt minden évben különböző országban rendezik, idén a Forma 1 austini futamára időzítve. A csütörtök délután a fürdővárosban megtartott sajtótájékoztatón a csapat tagjai bemutatkoztak, egyben elmondták, nagy szükségük van a szponzorok támogatására.

Az itt látható autó még csak a mása annak, amit a fiúk a versenyre visznek. Itt egy 20 méteres pályán kell a szén-dioxiddal hajtott járműnek minél jobb időt produkálni. Az autó megépítésekor nagy hangsúlyt kapott, hogy minél kisebb legyen a légellenállása.

A csapat előtt egyelőre a legnagyobb kihívást az jelenti, hogyan jussanak el a csehországi versenyre. Azt a fiúkat támogatásáról biztosító megyei önkormányzat alelnöke, Kónya István mondta el, hogy már gyűlnek a segítők, de továbbiakra lesz szükség.

A verseny prágai döntőjét június 8-án rendezik. Jó szereplés esetén a tehetséges diákok a tapasztalatszerezés és a kapcsolatépítés mellett komoly egyetemekre nyerhetnek ösztöndíjat.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …