2024. április 30., kedd
FONTOS

A Tuzséri Pálinka Manufaktúra nyerte mindkét fődíjat

Pénteken, a városháza dísztermében hirdették ki a Brillante 2019 Hungarian Spirits Award Kereskedelmi Főzdék Pálinka Versenyének eredményeit. Nagy István agrárminiszter kiemelte, a Gyulai Pálinkafesztivál 20 éven át tartó működése jelentősen hozzájárult a hungarikum pálinka presztízsnövekedéséhez.

Ebben az évben rekord mennyiségű, összesen 1182 mintát neveztek be, melyeket három kategóriában értékelt a szakmai zsűri. A pénteki díjátadón Bora Imre főszervező kijelentette, újra Magyarország második legnagyobb pálinkaversenye a gyulai, köszönhetően a beküldött minták számának illetve a díjazás újításainak.

Újdonság a Pannon Gasztronómiai Akadémia Egyesülettel közösen létrehozott Hungarian Spirit Magyar Pálinka Válogatás 2019 elnevezésű díj, mely keretén belül 6 pálinkát ismertek el.

A pénteki díjátadón a bronz-, ezüst- és arany minősítések mellett különdíjakat ítéltek oda az arra érdemesnek tartott nevezőknek. A kereskedelmi kategória legjobbja a tavalyi évhez hasonlóan a Tuzséri Pálinka Manufaktúra besztercei szilvája lett, a legjobb főzdének járó díjat szintén ez a cég nyerte el.

A díjátadót követően a Pálinka lovagrendek a 100 éves cukrászdától a várkertig vonultak, ahol a lovagavatás zajlott. Ez alkalomból meghívást kapott a Magyar Magánfőzők Pálinka Lovagrend is.

Pénteken este a várkertben hivatalosan is megnyitották a 20. Gyulai Pálinkafesztivált, melyen a fesztivál megteremtéséért Lovász Sándor életmű díjat vehetett át.

Az alábbi képsorokon láthatjuk, ahogy Varga Zsolt, Budapest főtanácsnoka átadja Görgényi Ernő polgármesternek a főváros kulcsát, ezzel jelezve, hogy a fesztivál ideje alatt Gyula a pálinka fővárosa.

A megnyitót közös koccintás zárta.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …