2024. április 30., kedd
FONTOS

A biztonságos munkavégzésért indítottak fórumsorozatot

A Békési Járási Hivatalban kezdődött az a programsorozat, mely révén biztonságosabbá válhatnak a Békés megyei munkahelyek.

Mindezt Hidi József hivatalvezető mondta el azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, mely a munkahelyi balesetek, megbetegedések megelőzéséről szólt.

Takács Árpád kormánymegbízott emlékeztetett, a cél érdekében még tavaly alakították meg a Békés Megyei Munkahelyek Biztonságáért Munkacsoportot. Ezzel egyrészt megfeleltek az alaptörvény azon rendelkezéseinek, másrészt pedig hozzájárultak ahhoz, hogy a megyei munkahelyek biztonságosak legyenek.

Az eseményen elhangzott, a munkabalesetek 96 százalékát szabálytalan emberi cselekedetek okozzák, és csak mindössze négy százalékuk mögött állnak környezeti hatások. Az elsősorban a kis- és közepes vállalkozásokat megcélzó programokat egy olyan kiadvánnyal erősítik, melyben a legfontosabb tudnivalókat összegezték.

A sajtótájékoztatón Takács Árpád kormánymegbízott kiemelte, célként fogalmazták meg, hogy a beavatkozás kultúrájáról áttérjenek a megelőzés kultúrájára.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …