2024. április 30., kedd
FONTOS

Veres Laura bronzérmes úszót köszöntötték

Ahogy arról már beszámoltunk, Veres Laura, gyulai úszó korábbi eredményeinek köszönhetően kvalifikálta magát az Európai ifjúsági Olimpiai Fesztiválra, mely a kontinens egyetlen, az olimpiai mozgalom harmadik legjelentősebb eseménye az utánpótlás korú versenyzők számára.

Július 21-e és 27-e között Veres Laura négy számban állt rajthoz Baku városában. Melyek közül a 4×100 méteres gyorsváltó tagjaival bronzérmet szereztek, az időeredménnyel pedig új országos csúcsot állítottak fel. Ez alkalomból köszöntötte Görgényi Ernő polgármester a fiatal úszót.

Veres Laura hetedik helyezést ért el a vegyes váltó tagjaival, hatodik, pontszerző helyen csapott célba egyéni 100 méter gyors versenyszámában, valamint ugyanilyen eredménnyel zárt a 4×100 méteres mix gyors váltóval.

Az EYOF-on bronzérmet szerző, Nyirádi Réka, Kontér Lora, Szimcsák Mira és Veres Laura alkotta négyes a Győrben megúszott időeredményt adta át a múltnak, közel 1 másodperccel megjavítva azt. Görgényi Ernő polgármester hangsúlyozta, Veres Laura kiemelkedő teljesítménye nem csak a város hírnevét gyarapította, de példaértékű lehet a fiatal generációk számára. Hozzátette, az önkormányzat 10 millió forinttal kívánja támogatni a Gyulai Várfürdő úszó-szakosztályát, az iskolai úszásoktatás valamint az utánpótlás-nevelés színvonalának növelése érdekében.

Veres Laura a megmérettetést követően rövid pihenőt tervez, majd edzőjével az Ifjúsági Európa-bajnokságot célozzák meg.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …