2024. április 30., kedd
FONTOS

Akár filmeket is nézhetnek a gyulaiak a régi moziban

Hosszú idő után rendeződhet a Béke sugárúton található egykori mozi épületének sorsa.

Ezek a felvételek az eredeti mozivásznon jelentek meg a napokban, de még a régi székekből is maradt pár a nagyteremben. Az épületet nemrég értékesítette a gyulai önkormányzat, a befektető cég a Super Invest Kft. pedig 80 millió forint ellenében jutott hozzá a tulajdoni joghoz, és számos fejlesztést terveznek végrehajtani az ingatlannal. Erről Bozó András, a cég ügyvezetője számolt be a Gyula Tv-nek.

Az önkormányzat által biztosított határidő 5 év arra, hogy a beruházó megvalósítsa a fejlesztést és különböző rendezvényeknek helyet adó épületté váljon a régi mozi. Mindezt az épület műemléki jellegét tiszteletben tartva kell megtennie. Az egyik legfontosabb hír a felújítással kapcsolatban, hogy a vetítés lehetőségét továbbra is megtartják, így lehet, hogy a más programok mellett akár még filmeket is láthatnak a gyulaiak itt.

Az átvétel után egyébként az épület egykori mozigépészét is felkeresték, aki üzembe állította a két régi mozigépet. A jelenlegi képek természetesen nem arról forognak, a beruházás első fázisaként ez már egy vadonatúj cinema projektorról működik.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …