2024. április 30., kedd
FONTOS

A minőségi turizmusban van Gyula jövője

Egyelőre még csak az idei év első felének adatait ismertette a Gyulai Idegenforgalmi Egyesület közgyűlésén Komoróczki Aliz.

A városi turisztikai kft vezetője elmondta, ebben az időszakban ugyan minimálisan csökkent a belföldi vendégek száma, ennél viszont sokkal jelentősebb mértékben nőtt a külföldről, elsősorban Románia területéről Gyulára érkezőké. A nyári csúcsszezon valamivel később kezdődött, de aztán ki is tolódott, így emiatt nem érte veszteség a szolgáltatókat, akik összességében elégedettek lehetnek.

Az eseményen a korábbi évek fejlesztései mellett a következő év beruházásairól is szó esett. Kiss József, az egyesület elnöke elmondta, az elmúlt tíz év folyamatos erősödése után arra is fel kell készülni, hogy nehezebb idők jönnek.

Az elkövetkező hónapok, évek tervezett, vagy már zajló fejlesztései közül nem egy a turizmus bővülését is segítheti. Görgényi Ernő polgármester ezek között említette az Almásy kastély mellékszárnyának a felújítását, az Erkel tér rehabilitációját, de a kerékpáros turizmus erősítése, a várfürdő és a Szigeterőd program is napirenden van.

Az eseményen elhangzott, a város egyedülálló adottságai megteremtik a lehetőségét annak, hogy Gyulán a jövőben a minőségi turizmust erősítsék.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …