2024. április 26., péntek
FONTOS

Jótékony céllal rendeztek operett és nótaestet Gyulán

Elsőként Petróczki Csaba lépett színpadra szombaton, a tizedik alkalommal megrendezett jótékonysági operett és nótagálán a művelődési központban.

A Gyulai Nótakedvelő Nyugdíjasok Klubja idén a gerincvelői izomsorvadással küzdő kétegyházi kislány, Dicsa Noémi gyógykezelésére gyűjtöttek. Az egyesület korábban is rendezett már jótékonysági gálát, akkor egy pár hónapos, májrákkal diagnosztizált kislány megsegítéséért nótáztak.

A nótaestre többek között Ukrajnából, Budapestről, Nyíregyházáról, Egerből, Kecskemétről, Ózdról, valamint Jászberényből is érkeztek amatőr és már ismert előadók. Ők természetesen a fellépési díjukról is lemondtak a nemes cél érdekében.

Nagy Ferencné, a gála főszervezője elárulta, a nótakedvelő nyugdíjasok közösen döntöttek úgy, hogy az idei évben rendhagyó módon rendezik meg estjüket, hiszen a közös vacsora helyett a jótékonyság került a főszerepbe. Ugyanis Dicsa Noémi betegsége, a gerincvelői izomsorvadás egy olyan kór, melynél sokat számít az idő, mert a beteg állapota gyorsan, rohamosan, egyre csak romlik.

A beteg kislánynak ugyan még több, mint tízmillió forintra lenne szüksége első kezeléséhez, de a szombati gála szervezői remélik, hogy a befolyt összeggel legalább egy kicsit segítségére lehettek a gyógyuláshoz vezető út eléréséhez.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …