2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Több, mint 60 milliárd TOP-os forrás jutott a megyére az elmúlt 5 évben

A Békés Megyei Önkormányzat feladatai közé 2013-ban került a Településfejlesztési Operatív Program által nyújtott pályázati források koordinálása. Ezt az elmúlt 5 évet értékelte Zalai Mihály, a megyei önkormányzat elnöke 3Téma című műsorunkban. A megyébe ez idő alatt 58 milliárd forintos fejlesztési keret érkezett, ebből óvodák, iskolák újultak meg – köztük Gyulán is – valamint egyes útfelújítások is ide sorolhatóak. Ugyanakkor gazdasági fejlesztések is történtek, több járásban újultak meg például piacterek.

A Békés Megyei Önkormányzat elnöke ezt követően a román-magyar határon átnyúló közös pályázatokra tért ki. Az Interreg program által összesen 6,6 milliárd forintot fordíthattak fejlesztésekre a megye egyes települései, de ebbe a körbe tartoznak az egyesületek, alapítványok is.

A közelmúltban Békés megye turisztikai arculata új “branddel” mutatkozott be. A tourinform iroda fenntartása azt a célt szolgálja, hogy a megye összes turisztikai szereplőjét képviselve tudják népszerűsíteni a térség értékeit.

A megyei fejlesztésekről Zalai Mihály a 3Témában beszél bővebben, a műsorban kitért Gyulára is. A fürdővárosban összesen 22 nyertes TOP-os projekt valósult meg, melyre összesen 3,6 milliárd forintot jutott.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …