2024. április 27., szombat
FONTOS

Nemzetközi utánpótlás tornát rendeztek a Grosics Akadémián

A hétvégén első alkalommal rendezték meg Gyulán a Grosics emléktornát, mely az U16-os korosztály négy csapata számára segítette a felkészülést.

A nemzetközi mezőnyben az egyik elődöntőt a Grosics Akadémia a kolozsvári Ardealul Cluj ellen játszotta. A legjobb romániai akadémiák közé sorolt erdélyi csapat végül a második helyen zárt.
– Sikeres volt az emléktorna, meg vagyok elégedve mind a színvonallal, mind a szervezéssel. Máskor is szívesen jövünk majd Gyulára, a köztünk lévő jó kapcsolatot pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy más korosztályok számára is szerveztünk felkészülési találkozókat – mondta Claudiu Moldovan vezetőedző.

A másik elődöntőt a Honvéd ellen a Crvena Zvezda vívta, a belgrádiak végül az egész tornát megnyerték.

– Nagyra értékeljük a Gyulán megszerzett tornagyőzelmet, az itt eltöltött idő sokat segít nekünk abban, hogy jó formában kezdjük a bajnokságot. A mutatott játékkal nem vagyok teljesen elégedett, de örülök annak, hogy erős csapatok ellen játszottunk nagyszerű körülmények között – fogalmazott Bunjevčević Mirko, a Zvezda vezetőedzője.

A Grosics Emléktorna legfontosabb célja a hagyományteremtés mellett az volt, hogy az itt pallérozódó tehetségek erős ellenfelekkel szemben játszanak és tanuljanak nemzetközi szinten is jegyzett ellenfelektől. Az első torna sikeres volt, de a szakmai stáb már a jövőt tervezi – derült ki Goran Ljubinković, a házigazda Grosics Akadémia szakmai vezetőjének szavaiból.

Az első Grosics Emléktornát a Crvena Zvezda nyerte az Arealul Cluj előtt, a harmadik helyen a Honvéd, a negyediken a Grosics végzett.

  • Gólkirály – Szabó Dominik (Honvéd)
  • Legjobb mezőnyjátékos – Dedijer Marko (Crvena Z.)
  • Legjobb kapus – Krstovič Luka (Crvena Z.)

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …