2024. május 6., hétfő
FONTOS

Idén is megrendezték az Országos Bibliai Történetmondó Versenyt Gyulán

A hagyományokhoz híven nyitó áhítattal kezdődött péntek délelőtt az Országos Bibliai Történetmondó Verseny Gyulán. Baráth János református lelkipásztor kiemelte, 2024 az élő ige éve a református egyházban. Ez az idei verseny központi témája is.

Az áhítatot követően a Magvető általános iskolában kezdődött el a megmérettetés. A 23. alkalommal életre hívott országos döntőn az intézményekből évfolyamonként 1-1 diákot vártak. Az elsősöknek és a másodikosoknak az Ószövetségből Mózes második könyvének 19. fejezetéből kellett egy részletet előadni.

Az első két évfolyamnak az Újszövetségből Máté könyvének 13. fejezetéből az 1-11. versig kellett előadni. A harmadik és negyedik évfolyamon Sámuel elhívatása és Jézus megkísértése volt a megtanulandó szöveg az országos versenyre.

A szervezők hangsúlyozták, a Magvető iskolában ez az országos megmérettetés az év egyik legkiemelkedőbb eseménye. Idén 20 intézményből érkeztek a diákok.

A versenyt egy áhítat és az eredményhirdetés zárta. A szervezők remélik, hogy olyan kedves élményekkel tértek haza a diákok, hogy a következő években is visszatérnek Gyulára, és ismét megmérettetik magukat.

Nézze meg ezt is:

Stroke tréninget tartottak a gyulai tagkórházban

Stroke team tréninget tartottak a napokban a Békés Vármegyei Központi Kórház gyulai skill laborjában. A …