2024. május 7., kedd
FONTOS

Máltai tanulmányúton járt a GFE delegációja

A napokban tért haza Máltáról a Gál Ferenc Egyetem gyulai karának három oktatója, akik képzési célú Erasmus programon vettek részt.

A szigetországban tartott ötnapos képzés célja a nyelvi készségfejlesztés és a kommunikációs stratégiák fejlesztése volt.

A Gál Ferenc Egyetem évek óta kapcsolatban áll a máltai Alpha School nyelviskolával, ahonnan a napokban tértek haza a gyulai kar oktatói. Beke Szilvia dékánhelyettes elmondta, az ötnapos Erasmus programon hárman vettek részt Gyuláról. A képzés kettős célú volt, egyrészt a nyelvi, másrészt a kommunikációs készségek fejlesztése állt a középpontban, hasznos ismereteket nyújtva valamennyi résztvevőnek.

Az Erasmus lehetőség mind az oktatók, mind a diákok szemszögéből meghatározó része az egyetemi intézményi létnek, fogalmazott Tömő Zsolt. A tanársegéd elmondta, az intenzív angol kommunikáció miatt sokat fejlődött a nyelvismerete, de más pozitívumai is voltak a kurzusnak.

Valódi interkulturális tapasztalatként élte meg a máltai képzést Olteanu Lucián Livisz. A főiskolai docens kiemelte, jó volt látni azt a fajta nyitottságot és sokszínűséget, ami Máltát jellemzi.

A GFE gyulai oktatói a máltai Erasmus programon többek között különböző tárgyalástechnikákat sajátíthattak el és megismerhették a hazaitól kissé eltérő kommunikációs szemléletet is.

 

Nézze meg ezt is:

Elballagtak a Göndöcs, a Harruckern, a Karácsonyi és az Erkel diákjai

  Idén a katolikus közösségi házból indult a Göndöcs Benedek Katolikus Technikum ballagási menete. A …