2024. április 26., péntek
FONTOS

Fotókiállítás nyílt az Almásy kastélyról a kormányhivatal aulájában

“Történelem, Művészet, Újjászületés” ezzel címmel nyílt tárlat az Almásy kastélyról a megyei kormányhivatalban. A Bagyinszki Zoltán alkotásait bemutató fotókiállítás Békéscsaba mellett Aradon, Nagyszalontán, Debrecenben és Budapesten is látható lesz.
Bagyinszki Zoltán képei az Almásy kastélyt mutatják be olyan felvételekkel, amelyek pincétől a padlásig ábrázolják a komplexumot. A tárlat anyagát a teljesség igénye nélkül több ezer képből válogatták ki, amelyek az alatt a közel négy év alatt készültek el, amíg a felújítás zajlott.
Petrócki Zoltán főigazgató köszöntőjében rámutatott, ennek a kastélynak a falai nagyon sok mindent láttak már a történelem során és bár hányattatott sorsa volt, de végül nem az enyészeté lett, hanem hanem egy olyan érték, ami nemcsak Gyulának, hanem az egész megyének egy kuriózuma.
Kónya István megnyitó gondolataiban kiemelte, a fotók azt mutatják meg, hogy egy velünk élő történelem az, ami újjá született.
A vándorkiállítás három hétig lesz látható a megyei kormányhivatalban, majd azt követően Aradon, Nagyszalontán, Debrecenben és Budapesten tekinthető meg

Nézze meg ezt is:

Testületi ülés: jó évet zártak az önkormányzati cégek

    A Dobos István utca egyirányú szakaszát szeretné a kerékpárosok számára kétirányúvá változtatni Vigné …