2024. május 6., hétfő
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 24.

Témák:

– Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás. Kónya István, a körzet képviselője kiemelte, ez a program nemcsak szebbé teszi a várost, hanem még abban is segít, hogy a helyi közösségek erősebbé váljanak.
Gyulán összesen közel 45 ezer tő virágot osztanak ki a helyi lakosok számára, ezek egy jelentős részét közterületekre, vagy közterületekről is látható helyre ültetik ki.

– Elsősorban a kultúraközvetítés és a helyi közösségek megerősítése a célja a Nemzeti Művelődési Intézet által életre hívott programnak. Az ország hét célpontja közül Gyula az egyik, városunk legnagyobb kiállóhelyeit hat nap alatt ezerötszáz látogató keresi fel.

– Szerdától tesztüzemben látogatható a megújult Ladics-ház. Az első vendégeket már a belépéskor interaktív újdonságok várták.

– Sikeres évtizedek állnak a gyulai Erkel Ferenc Vegyes Kar mögött, amit a napokban hangversennyel és fotókiállítással ünnepelnek. A 3Témában Kiss Edit kórustaggal és az énekkart húsz éve vezető karnaggyal, Perlaki Attilával az első sikerekről, az új műfaj felé történő nyitásról és a kórus jövőjéről kérdeztük.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 29.

Témák: – Összesen közel hétszáz sportember részvételével rendezték meg szombaton a Fuss a sérült gyermekekért! …