2024. május 5., vasárnap
FONTOS

Vásári forgatagra készülnek a várban

Történelmi hagyományokra épít az a program, amelyet szombaton, Szent György-napja alkalmából szerveznek a gyulai várban és várkertben.

Az egésznapos eseményen a régi idők vásári hangulatát idézik fel.

Tavaly indította útjára az Erkel Ferenc Nonprofit Kft azt a kezdeményezést, amely a jeles-napokhoz köthetően kínál színes programokat a városba érkező vendégeknek és a helyi lakosoknak, mondta Fábián Tamás. A kommunikációs vezető hangsúlyozta, Gyulán történelmi hagyományai vannak a Szent György- és Szent Mihály-napi vásároknak. Szombaton a Szent György-napi vásári hagyományok elevenednek meg a várban és környékén, minden korosztálynak programok sokaságát kínálva.

A kézműves portékáikat árusító vásárosok a környékről érkeznek, ők a vársétányon várják az érdeklődőket, mondta Fábián Tamás.  A vár előtt is lesznek különböző bemutatók, ezek ingyenesen elérhetőek bárki számára. A kommunikációs vezető hangsúlyozta, a fürdővárosi kiállítóhelyeket – így a várat is – a gyulai lakcímkártyával rendelkezők féláron vehetik igénybe. Fábián Tamás kiemelte, érdemes kihasználni a szombati  lehetőségeket, hiszen a vár garantált programjai mellett igazi kuriózumokat is kínálnak a látogatóknak.

A Szent György-napi vásári forgatag a gyulai várban és várkertben április 27-én, 10 órától 18 óráig várja a történelem és a hagyományok iránt érdeklődőket.

Nézze meg ezt is:

Újra kiadták “A gyulai Józsefváros története” című kötetet

    Két témában tartott sajtótájékoztatót Gyulai Évszázadok Alapítvány és a Gyulai Városbarátok Köre. Durkó …