2024. április 27., szombat
FONTOS

168 diák mondott bibliai történetet

A magvető példázatát adták általános iskolás gyerekek a ‘Ne szóljon igéd hiába’ elnevezésű Országos Bibliai Történetmondó Verseny megnyitóján pénteken délelőtt a református templomban.
A nyitó-istentiszteleten Baráth János köszöntötte a megmérettetésre a városba érkező diákokat és kísérőiket.
A Magvető iskola tizennyolcadik alkalommal rendezte meg a versenyt, ebben az évben 32 iskola 168 diákja adott számot tudásáról. A gyerekek közül sokan nem első alkalommal vettek részt a versenyen. A diákok az előző évekhez hasonlóan egy új-, és egy ószövetségi igeszakaszból készültek fel, és mondták el évfolyamonként külön zsűri előtt a Magvető iskola épületében. Idén Ezsdrás könyvének egy részletét, valamint az Apostolok cselekedeteiből a filippi börtönőr történetét adták elő.
A szervezők célja, hogy a diákok a bibliai szövegeket szép magyarsággal és értve adják elő. Mivel az esemény egynapos, hagyományosan a környező, tiszántúli iskolák vesznek részt rajta, de a szervezők a jövőben szeretnék kétnaposra bővíteni. A verseny mellett a nap folyamán az iskola épületében a diákok kézműves foglalkozásokon vehettek részt.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …