2024. április 27., szombat
FONTOS

Kétezernél is több sárga kukát igényeltek Gyulán

Az elmúlt két hónapban több mint kétezren igényeltek Gyulán sárga kukát. A közüzemi kft vezetése szerint az újonnan bevezetett hulladéktároló beváltotta a hozzáfűzött reményeket a szelektív szemétgyűjtéssel kapcsolatban.

 

Még 2015-ben írta elő egy rendelet a szolgáltatóknak, hogy biztosítani kell a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést, ezt még akkor úgy, hogy a papír hulladékot kötegelve, a fém és műanyagot pedig zsákban kellett elhelyezni, így szállította el a cég havi egy alkalommal. Több mint két hónapja a közüzemi kft-től ingyenes lehet igényelni sárga szeméttárolót, amit ha szükséges házhoz is szállítanak, de személyesen is átvehető a cég telephelyén. Ez idő alatt több mint kétezren szereztek be szelektív hulladékgyűjtőt, így a korábbi szemét mennyiségének több mint háromszorosát, szállítja el a cég rendszeresen. Az edénybe továbbra is csak az előírt hulladékok kerülhetnek.

 

A kukák ürítése továbbra is havi egy alkalommal történik. Abban az esetben, ha annyi hulladék gyűlik össze, hogy nem fér bele a tárolóba, de mellette megfelelő módon elhelyezik, a kft ezt is elszállítja. A szolgáltatás mind a lakosság, mind a vállalkozások számára ingyenes.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …