2024. április 26., péntek
FONTOS

Az öntözésfejlesztés az agrárium fő feladata

Az elmúlt évet értékelték és az idei terveket fogalmazták meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamar megyei összevont osztályértekezletén Békéscsabán.

Az esemény után megtartott sajtótájékoztatón elhangzott, a mezőgazdaság fő feladata a következő időszakban az öntözésfejlesztés lesz. A szervezet megyei elnöke, Kulcsár László elmondta, Békés megyében eddig 6700 agrárvállalkozó nyújtott be kérelmet járulékmentesen igényelhető öntözővízre. Ez a támogatás egyike annak a mintegy 70 pályázati lehetőségnek, melyeket a Vidékfejlesztési Programban hirdetett meg a kormány 1300 milliárd forintos kerettel.

Hubai Imre, az agrárkamara országos alelnöke elmondta, a magyar mezőgazdaság versenyképességének megtartásához és növeléséhez elengedhetetlen az ágazat szereplői és a hatóságok közötti együttműködés. Annak érdekében, hogy a vidékfejlesztési támogatások eljussanak a gazdálkodókhoz, szükség van a megfelelő tájékoztatásra is. Ebben nagy szerepet vállaltak a megyei kormányhivatalok. A Békés megyei hatóság 2017-ben kötött együttműködési megállapodást a kamarával, a támogatásokkal kapcsolatos ügyintézéssel pedig külön főosztály foglalkozik.

A vidékfejlesztési támogatásokból eddig mintegy 300 Békés megyei vállalkozás összesen 14 milliárd forintot nyert el.

Nézze meg ezt is:

Testületi ülés: jó évet zártak az önkormányzati cégek

    A Dobos István utca egyirányú szakaszát szeretné a kerékpárosok számára kétirányúvá változtatni Vigné …