2024. április 26., péntek
FONTOS

25 éves a gyulai felsőoktatás

Sok embernek sok munkájába került, hogy 1993-ban elindulhatott a diplomás ápolók képzése Gyulán – mondta el Fodor Lajos dékán a Gál Ferenc Főiskola gyulai karának könyvtárában megtartott kiállításmegnyitón. A tárlat a gyulai felsőoktatás 25 éves évfordulóját ünnepli.

A várost 1990 és 1994 között polgármesterként irányító Pocsay Gábor nyugalmazott főorvos elmondta, Gyulán évtizedek óta igény mutatkozott felsőoktatási képzésre. Ennek egyik oka az volt, hogy a városban működött az ország egyik legnagyobb kórháza, ahol mindig szükség volt minőségi szakmai utánpótlásra. Ezért indult el 1993-ban, 41 diplomás ápoló hallgatóval a gyulai főiskolai képzés. A szervezőmunka során nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy megfeleljenek a tudományos kritériumoknak, hangsúlyozta az intézmény első igazgatója, Pintér Miklós.

A megnyitón együttműködési megállapodást írt alá a gyulai képzést sok nehézség után egy évvel ezelőtt átvevő Gál Ferenc Főiskola rektora, Kozma Gábor és Görgényi Ernő polgármester. Ennek értelmében az iskola és az önkormányzat közösen fog dolgozni azon, hogy a hallgatók gyakorlati képzésében minél nagyobb szerepet játszanak a városi intézmények.

A könyvtárban nyílt tárlaton végigkövethetjük azt a 25 évet, mely során a több egyetem és főiskola kihelyezett karaként működő gyulai intézmény folyamatosan bővült, és az egészségügyi ágazat mellett ma már a szociális szféra és turizmus számára is képez szakembereket.

Nézze meg ezt is:

Testületi ülés: jó évet zártak az önkormányzati cégek

    A Dobos István utca egyirányú szakaszát szeretné a kerékpárosok számára kétirányúvá változtatni Vigné …