2024. április 26., péntek
FONTOS

2017 sikeres gyulai sportolóit díjazták

Gyulán kiemelt ágazatként kezelik a sportot – mondta el Görgényi Ernő a szombat este, a sportcsarnokban megrendezett sportbálon. A polgármester kiemelte, 2017-ben több rangos országos sporteseménynek adott otthont a város. A beruházások ráadásul a versenysport mellett a mozgás népszerűsítését is elősegítik, ami testi és szellemi feltöltődést is nyújthat.

Kovács József országgyűlési képviselő emlékeztetett, a sport lehetőséget teremt arra, hogy az egyéni hírnév mellett a sportolók hazájuknak is dicsőséget szerezzenek.
Hagyományosan a bálon díjazzák az előző évben kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolókat. Idén “A város sportjáért” címet Winkler Andor érdemelte ki, aki 1975 óta több száz gyulai gyermeknek tanította meg a vívás alapjait.

Az “Év sportolója” díjat idén rendhagyó módon kategóriánként hárman vehették át. A férfiak közül Horváth Soma vívó, Süli Richárd atléta és Lovász Zoltán teniszező, a nők közül pedig Asztalos Annabella kézilabdázó, Balogh Noémi labdarúgó és Daka Anett úszó érdemelte ki az elismerést.

Az “Év csapatai” a tenisz klub csapata, a női junior kézilabdások és az NB1-es Gyulai Amazonok női terem-labdarúgói lettek. Emellett több díjat kiosztottak olyan sportolóknak és az ágazatban dolgozóknak, akik eredményeikkel és munkájukkal 2017-ben hozzájárultak a város sportéletének fejlődéséhez

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …