2024. április 26., péntek
FONTOS

243 milliós felújítás Békéscsabán

Átadták a megyei kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági és földhivatali főosztályának, illetve a Békéscsabai Járási Hivatal agrárügyi főosztályának épületét a Szerdahelyi út 2 szám alatt. A beruházásra 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a Békés Megyei Kormányhivatal. A fejlesztés révén hatékonyabbá válik az épületek energiatakarékossága, emellett erősítik a megújuló forrásból származó energiafelhasználást.

A Kormány célul tűzte ki az alacsony szén-dioxid kibocsátású gazdaság felé elmozdulását, a célt a költségvetési szervek együttműködésével szeretné megvalósítani. A Békés Megyei Kormányhivatal 10 középületet újít fel, ezekkel csökkentik az épületek energiafelhasználását.

A több, mint 243 millió forintból utólagos homlokzati hőszigetelést kapott az A1 és A2 jelű főépület, emellett a lapostető utólagos hő- és vízszigetelése is elkészült. A korszerűtlen nyílászárókat 3 rétegű üvegezéssel ellátott műanyagra, valamint hőszigetelt alumínium bejárati ajtókra cserélték. A fűtéskorszerűsítéshez a régi kazánokat új, hőszivattyús rendszer váltotta fel. A garázs és raktár épületek lapos tetőire 222 panelből álló, napelemes modul rendszer került.

A fejlesztéssel jobb energetikai hatékonysággal rendelkező épület áll majd a hivatalba érkező emberek rendelkezésére.

Nézze meg ezt is:

Testületi ülés: jó évet zártak az önkormányzati cégek

    A Dobos István utca egyirányú szakaszát szeretné a kerékpárosok számára kétirányúvá változtatni Vigné …