2024. április 26., péntek
FONTOS

Több, mint 200 önkéntest mozgatott meg Gyulán a Szeretethíd

Öt gyulai temető sírgondozását, valamit a környezetük rendbetételét vállalták többen a Szeretethíd idei rendezvénysorozatán.

A református új-temetőben a polgármesteri hivatal öt munkatársa többek között az I. világháborús emlékművet, valamint Szakál Lajos, megyei főjegyző sírját tisztították meg.

A sokakat megmozgató program lényege, hogy a résztvevők az önkéntes, közösségi munka révén segítsenek másokon, tegyenek valamit környezetükért.

A Németvárosi Szent József temetőben a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Gyulai Szociális Központja négy sírt fogadott örökbe, melyeket már ötödik éve gondoznak a Szeretethíd program keretében.

A Szentháromság temetőben többek között a Kossuth-díjas Sinka István felesége, Sinka Istvánné Papp Piroska, valamint Dr. Szarvassy Imre a vízügyi igazgatóság egykori folyamvezetőjének sírját takarították az önkéntesek.

A Szeretethíd önkéntes segítésre épülő programjaihoz Magyarországon több ezren csatlakoztak, Gyulán pedig mintegy 220-an vállaltak valamilyen feladatot.

A Szeretethíd programsorozata szombat délben szeretetvendégséggel, a gyulai hajléktalanszállón zárul.

Nézze meg ezt is:

Testületi ülés: jó évet zártak az önkormányzati cégek

    A Dobos István utca egyirányú szakaszát szeretné a kerékpárosok számára kétirányúvá változtatni Vigné …