2024. április 26., péntek
FONTOS

Belső átalakítás a törökzugi fiókkönyvtárban

Összegszerűségét illetően nem kimondottan jelentős az a munka, melyet a közelmúltban fejeztek be a törökzugi fiókkönyvtárban, ám az ott dolgozók és az oda járók életét jelentősen megkönnyíti.

A csütörtök délutáni sajtótájékoztatón Dézsi János igazgató és Kónya István alpolgármester, önkormányzati képviselő beszélt arról, hogy egészen pontosan milyen fejlesztés vált egyre kevésbé halaszthatóvá. A beruházásra összesen 550 ezer forintot fordítottak.

Nagyon fontos ez a fejlesztés a könyvtár számára – hangsúlyozta Dézsi János igazgató, aki elmondta, nemcsak a munkatársak, hanem a vendégek részéről is igényként fogalmazódott meg az új vizesblokk kialakítása.

Bár a törökzugi fiókkönyvtár szolgáltatásait két-háromszáz ember veszi igénybe, a kölcsönzési, könyvhasználati adatok azt mutatják, érdemes működtetni az intézményt. Működése mellett szól, hogy itt nincs beiratkozási díj, vagyis ingyen lehet kölcsönözni, igaz, a nyitva tartási idő is szerényebb, mint a városi könyvtárnál, hiszen itt hétfő és szerda délután, valamint szombat délelőtt lehet olvasni, kölcsönözni.

Nézze meg ezt is:

Testületi ülés: jó évet zártak az önkormányzati cégek

    A Dobos István utca egyirányú szakaszát szeretné a kerékpárosok számára kétirányúvá változtatni Vigné …