2024. április 26., péntek
FONTOS

Az ország legkedvesebb konyhás nénijei között a gyulaiak

Szabó Gáborné Rózsika néni, valamint Nagyné Hőgye Nárcisz vehetett át elismerő oklevelet a Magyarország legkedvesebb konyhás nénije díjátadón.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet márciusban pályázatot hirdetett meg annak érdekében, hogy fókuszba kerüljenek azok a konyhai dolgozók, akik sokat tesznek azért, hogy a tanulók elégedettebbek legyenek. A játék során arra kérték a diákokat, hogy közös szelfit készítsenek azokkal az általuk kedves és segítőkész konyhás nénikkel és bácsikkal, akikkel nap mint nap találkoznak a menzákon. A játékban 102 iskolai osztály vett részt, 69 konyhai dolgozó kapott jelölést. Összesen több, mint 15 ezer like érkezett valamennyiükre. A felhívást a Gyulakonyha is megkapta, amit ezt követően továbbított az intézményeknek.

Az 5. Számú Általános Iskola két osztálya élt a lehetőséggel. A 4. a osztály Nagyné Hőgye Nárciszt jelölte, aki kiemelte, sok türelem kell a gyerekekhez. Az 5. a osztály Szabó Gáborné Rózsika nénit jelölte, aki elmondta, jólesett neki, hogy a konyhai dolgozók munkáját elismerték.

2010-ben indult el a Mintamenza program, ami azzal a céllal jött létre, hogy megújítsa a közétkeztetést. Fontos célként fogalmazták meg, hogy a korábbiakhoz képest egészségesebb, finomabb, valamint változatosabb ételeket kínáljanak a gyermekeknek. Elhangzott, a két gyulai konyhás néninek megtiszteltetés volt a díjak elnyerése, hiszen Békés megyéből csak kettejüket jelölték.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …