2024. április 26., péntek
FONTOS

Vádemelés a gyulai városnéző kisvonat balesetének ügyében

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a 66 éves gyulai férfival szemben, aki az egyik gyulai városnéző kisvonat vezetőjeként zebrán ütött el egy gyalogost.

A vádlott 2018. június 12. napján 09 óra körüli időben egy egyedi gyártmányú, vontatójárműből és két pótkocsiból álló lassú járművet (városnéző „kisvonatot”) vezetve közlekedett Gyula lakott területén, a Béke sugárúton, az Árpád utca felől a Jókai Mór utca irányába kb. 15 km/h sebességgel. A járműben ekkor legalább 20 fő utas tartózkodott. A vádlott haladása közben nem biztosított áthaladási elsőbbséget a Béke sugárút és a Jókai Mór utca kereszteződésében, a Béke sugárút úttestjén lévő kijelölt gyalogos-átkelőhelyen neki jobbról balra, gyalogosan – kerékpárját tolva – áthaladó sértettnek, és elütötte. A sértett a baleset következtében súlyos fej- és arcsérüléseket szenvedett.
A vádlott cselekményével megszegte a KRESZ 43.§ (1) bekezdésében foglaltakat, amely szerint a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a járművel a gyalogosnak elsőbbséget kell adni.

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség a férfit közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja; az irányadó büntetési tétel 1 évig terjedő szabadságvesztés büntetés. A járási ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Az eljárás a Gyulai Járásbíróság előtt folytatódik – tájékoztatott Berg Márta megyei főügyész-helyettes.

Nézze meg ezt is:

A költészetet ünnepelték a Pánczélban

  Hatodik éve rendeznek költészet napi programot a Pánczél Imre intézményben. A napokban az itt …