2024. április 26., péntek
FONTOS

Fontos, hogy a családtagok elfogadóbbak legyenek a demens betegekkel

Szabó Erika és Kovács Renáta mentálhigiénés szakemberek intézményvezetői dicséretben részesültek a Vigadóban, a novemberi Szociális Munka Napján. Szabó Erika közel 10 éve dolgozik a szociális szférában, ezt az elismerést már háromszor nyerte el. Kovács Renáta szinte pályakezdőként érkezett júniusban a Gyulai Kistérség Szociális és Gyermekjóléti Intézményébe.

Az idősek többségét érintő betegség, vagyis a demencia Gyulán is sokakat érint. A szociális dolgozók az idős klubokban és különböző rendezvényeken folyamatosan figyelemmel kísérik az érintettek állapotát. A legtöbbször így szűrik ki azokat, akik ellátásra szorulnak, és felhívják a figyelmüket a betegségre. A különböző tünetekkel nem árt, ha mindenki tisztában van, hiszen gyakran egy családtagra hárul az a feladat, hogy időben észrevegye idősebb hozzátartozóin a problémát.

A szociális szféra munkatársai nagy figyelmet fordítanak arra, hogy időben észrevegyék az idős korban leggyakrabban előforduló betegségeket. Ennek érdekében folyamatosan olyan programokat szerveznek az idős klubok, melyek készségfejlesztőek. Ilyen volt például a legutóbbi népművészeti vetélkedő is, ami egy olyan kvízvetélkedő, ahol előzetes felkészülésre is szükség van a résztvevők részéről.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …