2024. április 27., szombat
FONTOS

Telt házas karácsonyi hangversenyt adott az Erkel Ferenc Vegyes Kar

Szombat este a Vigadóban, az előző évhez hasonlóan telt ház fogadta az Erkel Ferenc Vegyes Kar ünnepi koncertjét. A kórus tagjai Berthier Gloria című művére vonultak be, ezt követte Kiss Tamásné önkormányzati képviselő köszöntője, melyben a zene fontosságára hívta fel a figyelmet. Arra, hogy az ünnepre való készülődésben, lelkünk meghitté formálásában milyen sokat is jelent az énekszó.

Szabóné Mede Ágota felidézte a kórus 2018-as élményeit, fellépéseit, melyek között szerepelt többek között esküvőkön való közreműködés, koncertezés az orosházi református templomban, valamint a tordaszentlászlói kórusfesztiválon való részvétel is. Szeptemberben pedig lehetőségük volt a Partitúra című kulturális műsorban is fellépni, ahol találkoztak Miklósa Erika operaénekessel, valamint Bata András zenetörténésszel.

A kórust a Karácsonyi zenekar kísérte hangszeren, Gál Csaba zongorán, Matkócsik Ilona és Lenovics Laura fuvolán, Oláhné Szabó Szilvia oboán, Puskás Sándor kürtön, Domokos Balázs pedig fagotton játszott.

Szólót Tokai Ágnes énekelt, a karnagyi teendőket immár tíz éve Perlaki Attila látja el. Az eseményen megemlékeztek azokról a kórustagokról, akik már huszonöt éve énekelnek: Szabóné Mede Ágotáról, Szegedi Mihálynéról, Szabóné Pfaff Éváról és Petrovitsné Balla Magdolnáról, valamint megajándékozták a már negyvennégy éve tag Bottyánszki Lászlónét és Sztán Pétert.
A rendezvényt a közös éneklés mellett a már hagyománnyá vált mézeskalács osztás zárta.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …