2024. április 27., szombat
FONTOS

Több grosicsos fiatal kerülhet a felnőttek közé

Már a múlt héten megkezdték az alapozó munkát a gyulai Grosics Akadémia idősebb korosztályai, a videóban látható felvételek az U16 szerda reggeli tréningjén készültek. A csarnokban az eggyel idősebbek köröztek. Ezekben a hetekben az alapállóképesség növelésén van a fő hangsúly. A létszám az U17-nél tavaly alacsonyabb volt, de most úgy tűnik, hogy megoldódik ez a probléma.

A videóban a következő felvételek már a Gyula Tv stúdiójában készültek. Az akadémia szakmai vezetője, Halász László többek között arról is beszélt, hogyan próbálják meg áthidalni azt a problémát, ami egy fiatal játékos életében gyakran törést okoz, vagyis a ráhangolódást a felnőtt futballra.

Elmondta, a felnőtt együttes vezetőedzője, a portugál Joao Janeiro maga is sokat dolgozott az utánpótlásban, ezért a korábbinál nagyobb hangsúlyt fektet a fiatalok beépítésére. Kiemelte, a Grosics Akadémia infrastrukturális helyzete, és az itt folyó képzés nemcsak a megyében, és az országhatáron belül számít elismertnek, hanem a határon túl is, hiszen minden évben érkeznek fiatalok a Kárpát-medence elsősorban keleti és déli térségéből.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …