2024. április 26., péntek
FONTOS

A Szigeterődhöz is közelebb vihet a turisztikai elismerés

Péntek este készült a kép a Budapesti Kongresszusi Központban Komoróczki Alizról és Görgényi Ernőről, ahol a 2018-as év 50 legbefolyásosabb turisztikai személye közé választották őket. A fővárosi eseményen magát a kiadványt mutatták be, melyben a gyulai páros is szerepel.

Ez a díj nem személyre szól – mondta már hétfőn Komoróczki Aliz, a Gyulai Turisztikai Kft ügyvezetője, aki hangsúlyozta, a város évek óta bekerül a tíz leglátogatottabb magyarországi célpont közé, az elmúlt tíz évben pedig megkétszereződött az itt töltött vendégéjszakák száma. Kiemelte, ez az elismerés a helyi szereplők összefogása mellett számos szempontnak és sok embernek köszönhető.

A gyulai turisztikai ágazatnak szóló elismerésként értékelte a kiadványban való megjelenést Görgényi Ernő polgármester. Azt mondta, mindez segíthet abban, hogy jobban odafigyelnek a városra – akár azon döntések alkalmával is, melyek újabb beruházásokat hozhatnak Gyulára.

Görgényi Ernő a Szigeterőd programmal kapcsolatban elmondta, Virág Zsolt kormánybiztos vezetésével készül egy előterjesztés, melyről majd a kormány tárgyal, és a program első szakaszának a feladatait határozza meg. Hogy ebbe pontosan mi kerül, azt egyelőre nem lehet tudni, azonban a gyulai javaslat a várkiállítás megújítását, az épülethez kötődő, kisebb munkálatok elvégzését, a várszínpad és a nézőtér korszerűsítését, valamint a palánkvár rekonstrukcióját célozza.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …