2024. április 26., péntek
FONTOS

Szerelmesek hete az Almásy-kastélyban

Interaktív programokkal készültek a gyulai Almásy Kastélyban azok számára, akik a szerelmesek hetén érkeztek. A vendégek több más mellett egy fotózáson is részt vehettek, ehhez a kastélyban korhű ruhákat biztosítottak.

A kastély kávézójában kvízjátékkal lehetett ajándékokat nyerni, de legyezőt is készítettek az egyik kiállítóteremben. A múzeumban rendhagyó tárlatvezetést szerveztek, ahol a régi idők udvarlási szokásairól adtak tájékoztatót, de a régi nagyok szerelmi történetei is feltárultak a látogatók előtt.

Dombi Ildikó az Erkel Ferenc kulturális központ ügyvezetője elmondta, a városban egy kiállítótér sem marad ki a különleges programsorozatból, ugyanis a kastély mellett a Gyulai Várban, a Kohán Képtárban, a Ladics házban, valamint az Erkel Ferenc emlékházban is a témahéthez illő eseményekkel várják a látogatókat.

A szerelmesek hetének programsorozata a hét végéig tart a gyulai kiállítóhelyeken, így akinek a következő napokon lesz lehetősége ellátogatni a kastélyba, az megismerheti a XVIII-XIX. századi udvarlási szokásokat, de 18+-os tárlatvezetést is szerveznek.

Nézze meg ezt is:

A fenntarthatóság került a fókuszba a Karácsonyi általános iskolában

A fenntarthatóság jegyében zajlanak programok a héten a Karácsonyi általános iskolában. Az intézményben már hagyomány …