2024. április 19., péntek
FONTOS

Virágos zsűri pásztázta Gyulát

A napokban tett látogatást városunkban egy 15 fős delegáció, akik a Virágos Magyarországért Mozgalom dél-alföldi régiójának tagjai, és megtekintették Gyula közterületeit, parkjait, tereit.

Idén a szempontok között szerepel a főtér, főutca rendezettsége, virágosítása, és fásítása. Emellett fontos még, hogy a zöldterületek kinézete mellett a közösség hogyan vesz részt a város szépítésében, gondolva elsősorban a civil szervezetekre, vendéglátóhelyekre, üzletekre.

– A szigorú zsűri komplexen vizsgálja egy adott település kinézetét – mondta el érdeklődésünkre Szászné dr. Várkonyi Adrienn városi főkertész.

Bár Gyula megítélése az ítészek szemében pozitív volt, természetesen vannak még hiányosságok, amit pótolni kell. Ide tartozik az idős fák ápolása és a növényvédelem kérdése.

A bírálati lapokat augusztusban zárják, a verseny eredményhirdetése október elején lesz. Addig is nézze meg videónkat és az erről készült képgalériánkat.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …