2022. január 27., csütörtök
FONTOS

Döntőben az erkeles diákok

Országos döntőbe jutott az Erkel Ferenc Gimnázium Team 4 President nevű csapata egy kecskeméti iroda által szervezett európai uniós versenyen. Itt feladatként azt kapták, hogy szervezzenek meg egy román kulturális napot iskolájukban. Minderre péntek délután került sor.

{vsig}galeria/rkl{/vsig}

A Geszner Levente, Orbán Péter, Szabó Csaba és Szabó Csilla összeállítású csapat egyetlen hölgy tagja elmondta, nem ők választottak országot, hanem Romániát kapták. Mint mondta, ezzel szerencséjük volt, hiszen Gyula közel van a határhoz, és a városban is élnek románok. A helyi román gimnázium segített a fiataloknak felvenni a kapcsolatot Araddal, de az Erkelnek is van határon túli testvériskolája.

A kulturális nap során többek között tanulmányi versenyt, előadásokat, sportprogramokat és ételkóstolót szerveztek. A Fodor György által felkészített diákok abban bíznak, produkciójuk elnyeri az ítészek tetszését, és bekerülnek a verseny első három csapata közé.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Határon átnyúló egészségügyi projektről is döntött a megyei önkormányzat közgyűlése

A legutóbbi közgyűlésen elfogadták a 2022-es munkatervet, valamint a megyei önkormányzat költségvetését. Zalai Mihály elnök …