2024. április 26., péntek
FONTOS

Pozitív lista a fogyasztóvédelemnél

Már nem elég, ha egy hatóság csak szankcionál – mondta a napokban életbe lépett, középtávú fogyasztóvédelmi stratégia kapcsán a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgatója. A csütörtöki, békéscsabai, az egykori megyeháza elnöki tárgyalójában tartott sajtótájékoztatón Pintér István kitért arra, hogy a szervezet a megújulás jegyében pozitív listát is készít.

{vsig}galeria/fogyasztovedelem{/vsig}

A pozitív listán szereplő mintegy ezer cég között száz Békés megyei van, tehát úgy tűnik, térségünk e tekintetben jól áll. A főigazgató szerint sok vállalkozó marketing szempontból is felismerte ennek a listának a pozitív hatását.

Erdős Norbert kormánymegbízott arról beszélt, hogyan változott a fogyasztóvédelem elhelyezése, és milyen megoldás születhet a jövőben. A közlekedés felügyelet épületéből ez a hatóság is várhatóan az egykori megyeházán kap majd helyet. Az, hogy a hatóság új helyre kerül, már csak abból a szempontból sem rossz, hogy a jobb elérhetőség miatt nem csökken majd tovább az ügyek száma.

A megyei szervezet vezetője, Szebegyinszkiné Uhrin Mária elmondta, Békésben tavaly 900 ellenőrzést hajtottak végre. A térségi fogyasztóvédelmi szakemberek két közérdekű bejelentéssel foglalkoztak. Mindkettő a tisztességtelen kereskedelmi magatartásra vonatkozott, és áruházláncokkal volt kapcsolatos.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

A költészetet ünnepelték a Pánczélban

  Hatodik éve rendeznek költészet napi programot a Pánczél Imre intézményben. A napokban az itt …