2024. április 26., péntek
FONTOS

Megújul a közfoglalkoztatás

 

A közfoglalkoztatás várható, megyei alakulásáról tartottak sajtótájékoztatót a kormányhivatal munkaügyi központjában. Ez év január 1-jétől ugyanis jelentős átalakításon ment át a közfoglalkoztatás rendszere: megszűntek a közhasznú, közcélú és a közmunka támogatások. Ezeket a közfoglalkoztatás új rendszere váltotta fel, melyet a belügyminisztérium irányít.

{vsig}galeria/erdos-kozfoglalkoztatas{/vsig}

Számottevően bővül a kistérségi Startmunka mintaprogramokba pályázó önkormányzatok száma, 2012-ben a 3 helyett 7 kistérségből összesen 68 település készíthetett programtervet a tavalyi évben elindított programelemekre.  A kistérségi programok, Békés megyében legkevesebb 4 308 főnek biztosíthatnak hosszabb időtartamú foglalkoztatást. A gyulaiban 3 település 194 embert foglalkoztathat.

Békés megyére az elmúlt évben rendelkezésre álló 4 milliárd 229 millió forintból összesen 18 507 fő közfoglalkoztatásban való részvétele volt biztosítható.

Az említettek mellett jelentős létszámokkal indulnak a Békést is érintő, országos közfoglalkoztatási programok is. A vízügyi programok megyénkben 5 foglalkoztató részvételével több, mint 2 ezer fővel folyhatnak. Új közfoglalkoztatóként – a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság összesen 72 emberrel vesz részt a programban. Várható még a magánerdő-gazdálkodók részvételével kezdeményezett, valamint a közút és vasúttisztasági programelemek elindítása.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Testületi ülés: jó évet zártak az önkormányzati cégek

    A Dobos István utca egyirányú szakaszát szeretné a kerékpárosok számára kétirányúvá változtatni Vigné …