2021. október 26., kedd
FONTOS

Látogatási tilalom Békés megye kórházaiban

Látogatási tilalom lépett életbe az influenzás megbetegedések miatt Békés megye három kórházában szerda délben: Orosházán, Gyulán és Békéscsabán a gyermekosztályokon, a szülészeteken és az intenzív osztályokon tilos látogatni – közölte Mucsi Gyula tiszti főorvos a megyei kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve részéről az MTI-vel.

A korlátozás bevezetéséről a szakigazgatási hivatal körlevélben értesítette a kórházakat.

Mucsi Gyula elmondta: az influenzás megbetegedések száma az év ötödik hete óta folyamatos nő, az elmúlt négy hétben a kórházak, a járóbeteg-szakrendelések és a háziorvosok visszajelzései szerint megduplázódott, a hétfői és a keddi számok pedig azt mutatják, hogy az influenzával fertőzöttek száma két nap alatt további tíz százalékkal nőtt.

A laboratóriumi vizsgálatok szerint Békés megyében az influenza „A” és „B” vírusa okozott megbetegedést, azok főként a gyermekekre és a más betegségekben legyengült emberekre veszélyesek – tette hozzá a tiszti főorvos.

Nézze meg ezt is:

Két helyszínen emlékeztek 1956 hőseire

  Az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést szombat délelőtt a gyulavári …