2024. május 3., péntek
FONTOS

Harmadik sódarmustra Gyulán

Fontos eseménye a turisztikai holtszezonnak Gyulán a harmadik kolbász és sódar mustra, melyet a hétvégén rendeztek meg. A korábbi, mérsékeltebb érdeklődés után idén már az első nap ezres nagyságrendben vették célba az érdeklődők a rendezvényt. Dinya Imre főszervező a mustra első napján azt mondta, a legkomolyabb fesztiválok közé nőtték ki magukat.

A fürdővárosban régóta gondot okoz, hogy nagyon rövid a főszezon, egyre több viszont az olyan rendezvény, melyet – pont emiatt – ezen kívül valósítanak meg. Tavaly 20 ezerrel nőtt a városban a vendégéjszakák száma, a helyi vezetés abban bízik, ez a trend folytatódik. A rendezvény fő támogatója a Gyulai Húskombinát volt, mely 16 négyzetméteres standdal mutatkozott be, és egy különleges újdonsággal is szolgált.

Mint azt Dinya Imre elmondta, a sódarmustra több ok miatt sem kíván a jóval nagyobb múlttal bíró, őszi csabai kolbászfesztivál versenytársa lenni. Fontos célja viszont, hogy a szórakoztató programok mellett erősítse a térség gasztronómiai turizmusát, és felélessze a szinte feledésbe merült sódar hagyományokat.

A rendezvény egyik fő eseménye volt szombaton a “médiagyúrás”, melyen a helyi sajtó munkatársai mellett többnyire országos szaklapok munkatársai vettek részt. A nyolc csapat közül egy Erdélyből érkezett. A sódarmustra sonkakirálya címet és a füstöltárú verseny fődíját a gyulai Veres András nyerte.

Részletek a videóban, még több kép a Galéria rovatunkban.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …